Header Image

Emelie Nilsen

28 år, nybliven mamma, bor med sambon Johan, bonussonen, bebisen och tre hundar. Små glimtar ur vårt familjeliv och mycket fokus på djur och natur som är familjens stora intresse!

Krypande och supergoda chokladmuffins!

Publicerad,

Torsdag, en bra dag. Johan är vanligtvis pappaledig fredagar så vi får långhelg tillsammans. Vädret är är dock lite ruskigt, får mer höst än vårkänsla utomhus. Samvetet tryter lite att jag inte varit ute mer med valpen och Estrid men man vill bara vara inomhus och mysa. 

Det obligatoriska morgonkaffet, cirkus 3 koppar innan jag blir människa. 

Trots ruskväder har det hänt två roliga saker. Estrid har börjat ställa sig i krypposition. Hon tar stöd i soffan och ställer sig på alla fyra. Det går så fort nu! Jag har även hittat det perfekta receptet på glutenfria muffins! Har letat med ljus och lykta efter goda glutenfria recept, igår bakade jag helt underbart goda chokladmuffins!

  • 2 Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 dl Glutenfri mjölmix
  • 1 dl Kakao
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Rapsolja
  • 1,5 dl Kokhett vatten

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna, oljan och vattnet. Fördela i 12 muffinsformar, in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.

Recept på glutenfri tårtbotten, vegansk tårtbotten och glutenfria muffins till dopet – check! Läget under kontroll! Nöjd mamma och glad Estrid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *