Emelie Nilsen

Låt barnen vistas kring djur! ♡

Vi har varit ett dygn hemma hos min mamma, jag och Estrid. Vi har hälsat på vänner som har en liten bebis på två månader (vad tiden går fort, och vad Estrid har blivit stor), umgåtts och varit med hästarna.

Det är så fint hemma hos mamma, där finns det fina promenadsvängar rakt utanför dörren!

Promenad hem till fina vänner!

En Estrid som vägrar sova. Hör det åldern till? Hon är så nyfiken och vägrar varva ner!

Är det något jag är glad över är att ge möjligheten till barnen att växa upp med djur. Jag tror verkligen att det ger så många fördelar i deras utveckling och uppväxt. Estrid kommer ha tillgång till hundar, katter, hästar och även allt det vilda i skogen.

Några av alla fördelar jag hört ska komma med att växa upp med djur

 • Barn lär sig att ta ansvar och det i sin tur kan medföra en bättre självkänsla
 • Det sägs även att djur ökar barnens empati
 • Djur kan minska och förebygga stress. Jag kan inte heller hitta en bättre tröst när man är nere eller ledsen!
 • Dessutom sägs det att barn lättare lär sig utrycka känslor när de är kring djur.

Jag tror stenhårt på allt detta, jag är säker på att det bara kommer komma gott av att låta barnen vistas kring djuren! Tror ni på det?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sofia

  Vilka fantastiska bilder du bjuder på, som alltid! Djur är verkligen fantastiska varelser och jag tror benhårt på att det är bra för alla barn att vara bland djur. Jag vill hemskt gärna att mina barn ska växa upp bland djur. Massa kramar 🙂 <3

 2. my

  Såå härliga bilder!! Jag tror också på att djur är sååå bra under uppväxten och sedan i det vuxna livet också 😀

 3. Frida

  Tack! Ja det är riktigt nära nu 🙂
  Vad mysigt det ser ut och jag tror också att det är otroligt bra för barn att växa upp tillsammans med djur. Här runt mitt sommarställe finns det fullt med bondgårdar och djur och så har vi själva katter. Jag ser fram emot att spendera somrarna här med den jag har i magen just nu 🙂

stats