Emelie Nilsen

Tappa gravidkilon

Är det fel att medvetet gå ner i vikt under tiden man ammar?

Innan graviditeten föreställde jag mig en söt liten gravidkula och en viktuppgång på kanske 10 kilo. Så blev inte verkligheten. Jag gick istället upp minst 36 kilo, jag slutade väga mig vecka 39.

Efter graviditeten sa jag rätt snart till mig själv att jag måste gå ner i vikt igen, jag förstod att kilona inte skulle trolla bort sig själva. Sagt och gjort, jag ströp alla sötsaker och började promenera. La till mer grönsaker i kosten och drog ner på onyttiga livsmedel. Denna vecka visar vågen 1,1 kg minus och jag klappar mig själv på axeln.

Vecka 39, ett par av de sista bilderna som togs under graviditeten. 

Nu till min stora förvåning! Bemötandet jag har fått? Det verkar vara delade tankar om hur vidare man får gå ner i vikt medvetet under tiden man ammar. Detta för mig är helt ofattbart. Hur kan det vara fel att leva hälsosamt? För mig är det inte bra att vara så överviktig, det påverkar min hälsa negativt. Att min kost skulle påverka amningen negativt har jag också svårt att tänka mig då jag absolut inte bantar, jag äter enbart hälsosamt. Detta borde ge positiva effekter på min bröstmjölks näringsinnehåll? Jag fyller på med näringsrika livsmedel som jag vet att min kropp mår bra av och håller mig mätt länge. Hur kan det vara fel att ha som mål att få tillbaka en sund och stark kropp som orkar rida, leka med barnen och utföra andra aktiviteter jag saknat?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats